Genieten in Königsleiten!

Ook dit jaar pak ik eind maart de bus die me, terwijl ik lig te slapen, naar Oostenrijk rijdt. Al een paar jaar ga ik graag mee met het afsluitende weekend naar Koningsleiten met SingleSnow. Donderdagavond vertrekken, vrijdag, zaterdag en zondag skiën en zondagavond rijdt de bus weer terug. En elk jaar is het weer een feestje. In de bus weet ik dat ik een aantal bekenden tref die ook vaak meegaan en die ik ook dit jaar weer zal treffen. En ook zullen er vele nieuwe gezichten meegaan. Heerlijk om zo’n mix te hebben van mensen die allemaal hetzelfde doel hebben: lekker skiën en snowboarden en het leuk hebben met elkaar.

Terwijl de bus richting Oostenrijk toert lig ik te slapen. Hoe lekker is dat? Tegen de tijd dat ik ‘s ochtends mijn ogen opendoe, is meestal de eerste sneeuw al te zien. Bij aankomst in het hotel is het na thee en de koffie een kwestie van omkleden en de lange latten onder (of de snowboardschoenen aan). Groepjes zijn zo gevormd over wie met wie meegaat en waarheen. Voordeeltje van er met de bus naartoe reizen: onderweg heb je al genoeg tijd om elkaar te leren kennen.

Vanuit Köningsleiten kun je verschillende kanten op. De sneeuw ligt op maximaal een minuut lopen vanaf het hotel (met de ski’s in je hand). Vanaf daar kun je skiën naar de lift, of kun je via een pad door het dorp heen de oversteek maken naar de Gerlosplatte. Daar liggen een paar fantastische brede rode en blauwe pistes waar het meestal heerlijk rustig skiën is. Ideaal om de eerste dag door te brengen als het al even geleden is dat je in de sneeuw hebt gestaan. En voor later in de middag heeft het restaurant daar heerlijke banken waar het in de zon echt uitstekend toeven is.

Een ander alternatief is om naar Zell im Ziller te skiën. Een mooie tocht waarbij je echt wel wat afstand aflegt! Lunchen kan in de Schnitzelhutte voordat je aan de weg terug begint. Ze serveren hier schnitzels die groter zijn dan je bord en die er, met alle calorieën die je onderweg verbrandt, meestal uitstekend ingaan.

Maar ook bij het hotel in de buurt liggen prachtige afdalingen. Een aanrader: pak de rode afdaling “1” langs het hotel eens op het begin van de dag, als de piste er nog vlak bij ligt, dan is het een hele lekkere afdaling die je dan vaak bijna voor jezelf hebt. En als je laat terug bent, kun je het geluk hebben dat de pisteboulie er al overheen geweest is, dan heb je ook een maagdelijke afdaling voor je!

Tja, en als je dan einde van de middag met vermoeide benen terug in het hotel komt, dan is de après-ski in Köningsleiten echt een hele fijn feestje en een biertje gaat er dan best in. Heerlijk dat daar iedereen zijn eigen feestje viert en het echt niet uitmaakt hoe je erbij loopt of eruit ziet, als je het maar naar je zin hebt! Je loopt in twee minuten van het hotel naar de après-skibar, afhankelijk van de hoeveelheid bier duurt de terugweg soms iets langer ;-).

Heerlijk dat je dan daarna in het hotel kunt aanschuiven voor het diner. Geen ingewikkeld gedoe met nog iets moeten kiezen. Het eten is precies wat je nodig hebt na een dag skiën en buiten zijn; eenvoudig, maar gezond en erg lekker! Soms organiseert SingleSnow een barbecue of is er na het eten een karaokeshow. Ook liggen er meer dan voldoende spelletjes in het hotel, of kun je nog naar de Kings voor een biertje. In de praktijk blijft het voor mij vaak bij een spelletje doen met een kopje thee voordat ik moe maar tevreden mijn heerlijke bed in duik: morgen weer zo’n dag…

Petra (43)

Ga je mee naar de sneeuw?