Nieuwe mensen ontmoeten op wintersport

2017 – wintersportvakantie – daar heb ik natuurlijk wel zin in! Mijn zus is al jaren mijn vaste skimaatje, maar die heeft helaas andere reis plannen gemaakt. Tja, wat ga ik nu doen? Zelf ook een jaar skiën overslaan? Nee, dat zag ik meteen al niet zitten. Helemaal zeker werd ik toen ik op een indoorbaan in Nederland een avondje ging skiën, in 2017 moest de echte sneeuw bezocht gaan worden.

Om niet alleen te gaan heb ik hier en daar vrienden en bekenden gevraagd of ze zin zouden hebben om mee te gaan en zo zelf een met een groepje op reis te gaan. Uiteindelijk samen met een vriendin besloten ons aan te sluiten bij een groepsreis. Samen met een groep te gaan skiën en daarbij nieuwe mensen te gaan ontmoeten leek ons leuk. Nog iemand wil aansluiten, gezellig. De computer wordt opgestart en het bekijken van site’s voor groepsreizen naar de sneeuw kan beginnen. De voorpret voor een ski reis is alvast begonnen, van de ene site gaan we naar de andere, van Frankrijk naar OostenrijkCanada zagen we voorbij komen en een bestemming in Italië leek ons ook wel wat. We wisten niet dat er best veel mogelijkheden waren voor singles in de leeftijdscategorie 30 plus.

De site van Singlesnow kwam ook aan bod, deze kwam bij ons het gezelligste over, ongedwongen sfeer en iedereen is welkom.  En, in de week in februari was er zelfs keuze uit 2 plaatsen om naar toe te gaan. Flachau of Konigsleiten. Voordelen en nadelen werden overlegt en we besloten te kiezen voor Königsleiten. De pluspunten die we ontdekten waren onder andere een groot, aaneengesloten, sneeuwzeker gebied met voor ieder wat wils. De Zillertaler Super skipas die bij de prijs inbegrepen zit. De ligging van het gemoedelijke gasthof, ideaal lijkt het ons om vanuit het hotel meteen de ski’s aan te kunnen doen en niet honderden meters op je skischoenen naar de skilift te hoeven lopen en zo staat geschreven, ook ‘s middags terug ski je zo naar het hotel. Daarvandaan sta je ook zo in een gezellige apres ski tent. Met een hele groep 30+ singles zal dat vast ook gezellig worden. We hoeven ons niet druk te gaan maken voor het diner, want dat is samen met het ontbijt inbegrepen. Als je de ervaringen leest moet dat ook goed komen.

Bij SingleSnow hebben ze aan alles gedacht, je hoeft zelf nergens meer aan te denken. Alleen aan de lange busreis moeten we nog niet denken, maar dat mag de voorpret niet drukken. Voorpret hebben we zeker, laat de sneeuwpret maar komen in Oostenrijk!! Eerst contact opnemen met SingleSnow om nog wat vragen beantwoord te krijgen, binnen no time werden die beantwoord via whatsapp en telefoon. Ook de boeking verliep vlekkeloos en snel. Wij kijken uit naar een ongedwongen vakantie met reisgenoten in sneeuwrijk  Oostenrijk!

Ingrid

Ga je mee naar de sneeuw?