Singlereis voor herhaling vatbaar

Afgelopen januari ben ik voor het eerst op wintersport geweest. Niet zomaar een wintersport, nee. Een wintersport met SingleSnow naar Königsleiten in de gratis lesweek. Mijn kamergenote was een gezellige meid waar ik op de heenweg in de bus al contact mee kreeg. Beide eerste wintersport, beide eerste singlesreis en beide snowboardlessen… Ik ging deze week sowieso meer met deze meid optrekken. Onze lesgroep was een clubje meiden van vrijwel dezelfde leeftijd bij elkaar en één vaste knul en verder was het een wisselende samenstelling van mannen die een dagje meededen met de les. Dit is een goed voorbeeld van de vrijblijvende sfeer en het lekker doen waar je zelf zin aan hebt op deze vakantie. Het clubje meiden bij elkaar was overigens een unicum, meestal bestaan de lessen voornamelijk uit overmoedige heren in plaats van giechelige dames.

De tweede piste-dag was het weer onwaarschijnlijk mooi. Waar de eerste dag het zo heftig sneeuwde dat we tot onze knieën in de tyf-sneeuw stonden (wat best een uitdaging is op je eerste snowboardles roetsjen en daarom door ons ook nog wel eens ‘rot-sneeuw’ werd genoemd) daar stonden we vandaag met een stralende zon, geweldig geprepareerde afdalingen en  een uitzicht als een ansichtkaart. Het was sprookjesachtig, een droom, anders kan ik het niet omschrijven.

Na de les was het lunchtijd in het Gasthof. Hier is de menukaart overigens heerlijk. Vele terrasjes in Nederland kunnen hier een voorbeeld aan nemen en de prijzen waren zeer goed betaalbaar.

Maar wat te doen na de lunch? Met wat meiden onze nieuwe skills oefenen op de oefenweide? Het weer was wel echt te geweldig om alleen op deze plek rond te blijven hangen terwijl er daar boven op die berg zoveel schoonheid op ons stond te wachten. Ik besloot rond te vragen bij mijn groepsgenoten wat hun plannen voor de middag waren en het leukste idee was waar ik me bij aan sloot.

“Wij gaan met de gondel naar boven, genieten van het uitzicht en Glühwein drinken.” Donders wat een goed idee voor een mooie dag als vandaag, want wees eerlijk: Vandaag is het schitterend, geen idee of het op andere dagen deze week ook zo mooi zal kunnen zijn.

Deze groep vrouwen bombardeerde ik tot het groepje ‘genieters’. Ik kon alleen al genieten wanneer ik hen in de zon zag zitten. Zonder ski materiaal hadden zij zich deze week ook fantastisch vermaakt en dat is een gave.

De volgende dag werd ik na de les meegesleept door mijn mede leerlingen (waaronder mijn kamergenootje) om na de lunch verder te oefenen. Ik voelde me niet topfit en besloot deze dag de après-ski over te slaan (waar ik tot nu dit moment toe wel fanatiek aanwezig was geweest) zodat ik de rest van de week er tegenaan zou kunnen. Helaas sloeg ziekte toe. De rest van de week ben ik wankel en slap geweest en kon daardoor niet uit mijn vakantie halen wat ik er op de piste uit had willen halen.

Ondanks dat heb ik een geweldige week gehad met fantastische mensen. Ik heb een beeldschone fakkeltocht gelopen. Ik heb een muziekquiz gewonnen. Ik heb de eerste prijs gehaald bij de slalomwedstrijd in de categorie ‘Snowboard Beginners’, deze categorie was er speciaal voor mij, ik was de enige beginner die mee deed. Veel mensen zeggen mij dat ik dat er niet bij moet vertellen, maar ik vind het veel te grappig dat ik mijn eigen categorie had. Eerste worden bij een slalomwedstrijd is leuk…  Je eigen categorie hebben is wel heel speciaal!

Verder heb ik mensen tot wanhoop gedreven met mijn vertolking van Adele bij de karaoke. Zoals een vriendin van mij zei: ‘Adele kun je maar op twee manieren zingen; of steengoed, of mega vals’ Ik ben keihard en met volle overtuiging voor megavals gegaan.

Doordat ik ziek ben geweest vind ik zelf dat ik een wintersport herkansing verdien. Ik heb mijn eigen materiaal aangeschaft. Daarom pak ik deze kans en ga ik gewoon nog een keer. Niet over een jaar, maar over 2 maanden sta ik alweer in de sneeuw.

Volgend jaar ook weer, wat was het mooi!

Daphne (30)

Ga je mee naar de sneeuw?