SingleSnow bleek de perfecte match voor mij te zijn.

Aankomende januari  2018 staat het weer te gebeuren. Een ski reis met  SingleSnow staat geboekt. Het gaat mijn derde ski ervaring brengen. 3 jaar geleden heb ik als vrouw van inmiddels  47 kennis gemaakt met de witte bergen en de lange latten en wat bleek, verkocht. Het eerste jaar ben ik mee gegaan met mijn broer en zijn gezin, zo is de liefde voor het skiën aangewakkerd. Afgelopen jaar voor de eerste maal met een organisatie meegegaan. SingleSnow bleek DE perfecte match voor mij te zijn.

Begin januari 2017 was het zover. Enigszins gespannen vertrok ik vrijdagavond met de bus vanuit Utrecht. Voor het eerst alleen op reis,  mijn man en 3 puberende zonen bij hem achterlatend. Tja die hebben nu eenmaal niks met de sneeuw, hoogtes en skiën. Op de valreep boekte een collega eveneens dezelfde reis. Na een nacht in de bus waarin een ieder poogde wat te slapen reden we rond 11.00 uur de volgende dag Koningslëiten binnen. Een prachtige witte wereld viel te aanschouwen vanuit de bus, het blijft adembenemend mooi.

Een kwartier rijden voor het Gasthof moesten er voor de veiligheid sneeuwkettingen om de banden van de bus worden gelegd. Een zwaar en precies karwei en voor mij ook al een gehele nieuwe ervaring. Rustig rijdend goed boven gekomen bij het Gasthof, althans aan de voet van de steile toegang wel te verstaan. Het laatste stukje lopend naar boven bleek direct een goede workout. Ondanks dat ik 4x per week in de sportschool te vinden ben en tevens extra ski trainingen vooraf had genomen, bleek het geen eenvoudig klimmetje te zijn. Even dacht ik, het zal de leeftijd zijn, maar sommige jonkies bleken halverwege zelfs een pauze in te moeten lassen. Ja slapen in een bus, ijle lucht en een stijl bergje te voet maken dat eenmaal bovengekomen je zowat aan het zuurstof moest. Al uit hijgend werkte dit op een ieders lachspieren. Het ijs was bij iedereen gebroken.

Eenmaal binnen in het Gasthof wachten ons koffie en thee. Omdat onze kamers nog niet gereed waren hebben we om de tijd te doden met een aantal een gezelschapsspel gedaan. Echte fanatiekelingen hadden een extra ski pas geboekt zodat zij zaterdagmiddag al de piste op konden. Als beginner had ik op voorhand bedacht, dat ik de hele week nog spierpijn zat kon kweken, dus zondag op de latten leek mij een betere keuze. Die middag heerlijk met een aantal even naar buiten, het dorpje te voet bekeken, tenslotte stonden we de rest van de week op een witte berg of hingen we daar ergens tussen. Samen met de leiding die middag richting de verhuur, iedereen was opgetogen dat we morgen echt die bergen gingen bedwingen. Althans nou ja voor mij de blauwe glijweides wel te verstaan.
Die avond kregen we tijdens het eten enige informatie van het SingleSnow team. De sfeer in de groep direct opvallend goed te noemen. De week die volgde maakte ik als beginneling duidelijk vorderingen door de dagelijkse lessen die werden verzorgd door de SingleSnow instructeurs, inmiddels ben ik zelfs in staat om de rode pistes verantwoord te nemen.

En zo genoot ik iedere dag van de entourage, skilessen, de pistes, medereisgenoten en het heerlijke eten. Vriendschappen werden gesloten zonder dat er sprake was van kliekjesvorming. Naadloos sloot de groep in elkaar aan en tezamen met het vriendelijke gastvrije Gasthof personeel werd het een geweldige week en heb ik prachtige herinneringen mee naar huis genomen. Ik kijk dan ook zeker uit naar weer een week richting Koningslëiten.

Nicolette

Ga je mee naar de sneeuw?