Snowboarden tijdens mijn eerste singlevakantie

Een aantal jaar geleden ging ik voor het eerst mee met SingleSnow. Ik wilde dolgraag op wintersport en wist niemand waarmee ik heen kon. Ik heb toen gezocht op singlereizen en kwam bij SingleSnow uit. De reis naar Königsleiten klonk super. Toen een vriendin van mijn plan hoorde wilde zij dolgraag met mij mee en uiteindelijk hebben we samen geboekt.

Eind februari was het dan zover, ik ging voor het eerst op snowboard vakantie en mijn vriendin op skivakantie. Allebei hadden we er lessen bij geboekt en hadden er zin in.

We kwamen in een onwijs gezellig dorpje aan waardoor het meteen al genieten was. Stralend mooi weer en dan dat uitzicht!! De eerste dag hadden we als relax dag bedacht en zijn we mooi buiten op het terras van het uitzicht gaan genieten. We hebben in Gasthof Edelweisshaus lekker geluncht, de groepsgenoten leren kennen en zijn daarna naar de après-ski gegaan. Ik wist niet wat mij overkwam, zo gezellig! Rond 19:30 uur zijn we terug naar het Gasthof gegaan om te eten. Met de mensen waarmee we aten hebben we gezellig gekletst en een biertje gedronken.

De volgende dag begon meteen de les. Mijn vriendin en ik zaten allebei in een andere les, dus ik ging met mijn groep mee en zij met de hare. We kregen les van een Nederlandse leraar die met ons mee was gereisd. De eerste lessen, op de beginnersweide, stonden in het teken van vallen en opstaan… Op dag twee had ik een flinke dip, na weinig vooruitgang en meerdere blauwe plekken, wilde ik mijn board inruilen voor ski’s, maar toch heb ik volgehouden en op dag drie ging het super! Onze les groep was ondertussen opgedeeld in beginners en de beginners die wat sneller gingen.

Ik trok veel op met mijn snowboard groepje omdat we het erg gezellig met elkaar hadden. Samen op de piste lunchen en na het boarden de après-ski in. Erg leuk om zo nieuwe contacten te maken. Zij waren ook weer met bekenden en die sloten zich ook bij de lunch of après-ski aan waardoor we met z’n allen een gezellige groep vormden. ’s Avonds op de kamer vertelde mijn vriendin en ik over elkaars dag en gingen we moe maar voldaan slapen. ’s Ochtends gingen we samen ontbijten en daarna zwaaiden we elkaar weer uit waarnaar we allebei met ons eigen lesgroepje de piste op gingen.

Het was leuk dat er zo veel Nederlandse reisleiding mee was. Sowieso is het lekker dat er in het Gasthof alleen maar Nederlanders werken, want Duits is niet mijn sterkste taal. De reisleiding zorgde voor veel gezelligheid in de après-ski, tijdens het eten en in de avonden. Ze organiseerden elke avond wel wat, zoals een fakkeltocht door het dorp, een spelletjes avond, après-ski bij het Gasthof en een slalom wedstrijd op donderdagochtend met een prijsuitreiking op donderdagavond. Erg leuk gedaan!

Ik heb een super week gehad! Ik heb leren snowboarden, elke dag gezellige après-ski en ik heb er erg leuke vriendschappen aan overgehouden. Met een aantal ga ik nog steeds op wintersport met SingleSnow, ook aankomend seizoen weer!

Rosanne

Ga je mee naar de sneeuw?