5 wintersport tips

Wanneer je op wintersport gaat wil je natuurlijk wel weten waar je allemaal rekening mee moet houden. Wij van SingleSnow hebben 5 wintersport tips opgesteld om jou op weg te helpen met jouw wintersport vakantie!

Tip 1: Skikleding kopen of lenen?

De grootste vraag van de vakantieganger en ook nummer  1 van de 5 wintersport tips. Koop ik mijn skikleding of leen ik het bij een van de verhuurlocaties? Wanneer je niet helemaal zeker weet of wintersport iets voor jou is, of je wil graag ruimte besparen in het vliegtuig of in de auto, raden wij aan om de skikleding te huren bij een van de verhuurbedrijven. Ben je wat meer ervaren en sta je wel vaker op ski’s of op een snowboard? Dan raden we aan om je eigen kleding te kopen. Zo weet je zeker dat je schoenen, helm en kleding altijd past.

Tip 2: Verschillende soorten pistes

Tip 2 van de 5 wintersport tips is: Houd rekening met de verschillende soorten pistes. De pistes op de skigebieden zijn aangegeven in verschillende kleuren. Goed om te weten, zo weet je altijd zeker dat je op een skigebied bent wat past bij jou kennen en kunnen. De kleur voor beginners is groen, voor licht gevorderden is de kleur piste blauw, rode pistes zijn voor gevorderden, en de gevreesde zwarte piste is voor echte experts.

Tip 3: Voor het eerst op wintersport? Neem lessen!

Wanneer je voor het eerst op wintersport gaat is een van de 5 wintersport tips voor jou om lessen te nemen! Niet iedereen is direct een ster op ski’s of op een snowboard en dat hoeft ook helemaal niet. Daarom zijn er tal skileraren die staan te popelen om jou te leren skiën of snowboarden!

Tip 4: Bescherm jezelf tegen de zon

Dit is misschien wel de meest belangrijke wintersport tip, van de 5 wintersport tips, omdat men niet verwacht dat je je hoeft in te smeren als je met -15 graden Celsius aan het skiën of snowboarden bent. Maar niets is minder waar! De lucht is namelijk dunner, omdat je namelijk hoog in de bergen bent. Hoe hoger je in de bergen raakt hoe dunner de lucht wordt. Daarom is de zon ook feller en is de kans dat je verbrand zeker aanwezig.

Tip 5: Maak vooral veel plezier en geniet!

Een tip die we je mee willen geven is dat je je vooral niet al te veel zorgen moet maken op jouw wintersport vakantie en geniet! Geniet van de omgeving, de mensen, de uitzichten en maak leuke herinneringen.

 

Gebruik deze 5 wintersport tips en boek jouw vakantie bij SingleSnow

Neem deze 5 wintersport tips mee wanneer je bij ons komt genieten op wintersport.  Bekijk ons aanbod aan wintersport vakanties nu en boek jouw vakantie bij SingleSnow.

Kom je er niet helemaal uit? Geen probleem, neem dan contact met ons op. Wij zullen je zo snel mogelijk te woord staan.

Tot snel bij SingleSnow!

Ga je mee naar de sneeuw?