Reis & vervoer

Welke opstapplaatsen hanteert SingleSnow?

Touringcarreizen
Bij onze reizen per touringcar kun je opstappen in:
* Reizen met een * zijn niet elke vertrekdag van toepassing.

 • *Leeuwarden
 • *Heerenveen
 • *Zwolle
 • *Apeldoorn
 • *Arnhem
 • Amsterdam
 • Utrecht
 • Den Bosch
 • Rotterdam
 • Den Haag
 • Prinsenbeek
 • Eindhoven
 • Weert
 • Heerlen (alleen bij Oostenrijkse bestemmingen)
 • Maastricht (alleen bij Franse bestemmingen)

 

* Reizen met een * zijn niet op elke vertrekdag van toepassing.

Circa 14 dagen voor vertrek weten wij of er met een pendeldienst wordt gereisd en welke opstapplaatsen hierbij horen. Dit wordt vermeld in de laatste reisinformatie.

Vliegreizen
Onze vliegreizen vertrekken altijd vanaf een Nederlandse luchthaven. Wij proberen de meest gunstige vlucht te boeken qua vliegtijden en reistijden, mede hierom kunnen wij je vooraf niet garanderen vanaf welke luchthaven je vertrekt.

 • Schiphol Airport
 • Rotterdam Airport
 • Eindhoven Airport

Hoeveel bagage mag ik meenemen?

Reizen per touringcar
Per persoon mag je één bagagestuk (bij voorkeur een reistas) met kleding, één wintersportuitrusting en één stuk handbagage meenemen.
Houd er rekening mee dat je je wintersportuitrusting verpakt in een ski- of snowboardtas, anders loop je kans dat deze wordt geweigerd.
Vliegreizen
De hoeveelheid toegestane bagage is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waar wij mee vliegen.
Over het algemeen is er één stuk ruimbagage (max. 20 kg) en één stuk handbagage (max. 10 kg) toegestaan. Daarnaast mag je één wintersportuitrusting (max. 15 kg) meenemen.

Krijg ik korting als ik met eigen vervoer reis?

Natuurlijk is het ook mogelijk om op eigen gelegenheid naar de vakantiebestemming te reizen, je ontvangt dan een korting op de reissom.
Hoe hoog deze korting is, is afhankelijk van de reis die je boekt.

Touringcarreizen
Wanneer je ervoor kiest om géén gebruik te maken van de reis per touringcar, dan ontvang je € 55,- korting op de reissom.

Vliegreizen
Wanneer je ervoor kiest om géén gebruik te maken van de vliegreis, dan kun je contact opnemen met kantoor voor een passende korting.

Wanneer geldt er een meerprijs voor de vliegreis?

De reissom voor onze vliegreizen geldt tot 6 weken voor vertrek.
Daarna kan er eventueel een meerprijs worden gerekend in verband met de actuele prijsstijgingen.

Het verblijf

Hoe worden de kamers ingedeeld?

Wij proberen je altijd bij iemand van je eigen leeftijd in te delen, daarbij worden mannen en vrouwen altijd gescheiden gehouden. De tweepersoonskamers worden altijd als eerste vergeven, daarna volgen de meerpersoonskamers.

Wil je een tweepersoonskamer? Dan raden wij je aan niet te lang te wachten met boeken.

Kan ik ook een eenpersoonskamer boeken?

Bij een aantal van onze reizen is het mogelijk om een eenpersoonskamer te reserveren. Er zijn echter maar een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar per reis.
Je kunt je voorkeur aangeven bij je reservering of even telefonisch contact met ons opnemen. Voor een eenpersoonskamer vragen wij een toeslag, welke staat vermeld in het boekingsformulier.

Kan ik een kamer delen met een bekende?

Wanneer de kamerindeling het toelaat, is het geen probleem om een kamer te delen met een vriend/vriendin, broer of zus.
Je kunt je voorkeur aangeven bij je reservering of even telefonisch contact met ons opnemen.

Kan ik ook een kamer met eigen sanitair boeken?

Bij de meeste bestemmingen zijn kamers met eigen sanitair standaard.
In sommige gevallen deel je het sanitair met een kamergenoot op de gang.

Is er tijdens de reis ook een (verplicht) avondprogramma?

Naast het skiën en snowboarden worden er ‘s avonds verschillende activiteiten georganiseerd.
Onze reisbegeleiding zorgt gedurende de week voor een aantal leuke extra’s. Natuurlijk is alles geheel vrijblijvend, maar samen met de groep is het wel extra gezellig.

Onderstaand vind je een overzicht van wat je zoal kunt verwachten:

 • Après-ski avond(en)
 • Rodelen
 • Skischoen lopen
 • Quiz-avond
 • Wellness / sauna / zwembad

Let op: het avondprogramma is afhankelijk van de reisbestemming en/of periode. Eventuele (entree)kosten zijn voor eigen rekening.

Algemeen

Hoe kan ik een reis boeken?

Je kunt onze reizen online boeken via het boekingsformulier in de desbetreffende reis. Liever persoonlijk? Het is ook mogelijk om je reis telefonisch te boeken bij een van onze medewerkers.

Wanneer zie ik de totaalprijs van de reis?

Wanneer je een reis bij ons boekt zie je in het boekingsformulier direct de kosten. Tijdens het boekingsproces kun je extra’s bijboeken en worden eventuele kortingen automatisch verrekend. De uiteindelijke boekingsbevestiging ontvang je binnen 2 werkdagen van ons en is leidend.

Wanneer en hoe ontvang ik mijn boekingsbevestiging?

Na het invullen van het boekingsformulier ontvang je een kopie van het formulier in je mailbox. Wij maken je boekingsbevestiging vervolgens binnen 2 werkdagen in orde. Pas wanneer je de officiële boekingsbevestiging van ons hebt ontvangen is de reservering definitief. Je ontvangt deze bevestiging van ons per e-mail.

Wanneer moet de vakantie betaald worden?

Zodra je de boekingsbevestiging van ons hebt ontvangen vragen wij om een directe aanbetaling van € 300,-, plus de kosten voor een eventuele annuleringsverzekering. De restant reissom ontvangen wij graag uiterlijk zes weken voor vertrek.

Boek je de reis binnen zes weken voor vertrek? Dan vragen wij je de reissom in één keer te betalen.

Betaalwijze

 • Overschrijving: je zorgt zelf dat de (aan-)betaling wordt overgemaakt.
 • Eenmalige machtiging: hierbij machtig je SingleSnow om de (aan-)betaling, eventueel vermeerderd met de som van de annuleringsverzekering, van jouw rekening af te schrijven.

Kan ik bij jullie een (annulerings-)verzekering afsluiten?

Ja, het is mogelijk om bij ons een annuleringsverzekering bij je reis af te sluiten. Meer informatie vind je op onze pagina over LTA Reisdekking.

Voor een reisverzekering dien je zelf te zorgen. Een goede reisverzekering is erg belangrijk om financiële risico’s uit te sluiten, bijvoorbeeld in geval van ziekte of een ongeval.
Ga dus nooit onverzekerd op reis!

Wanneer ontvang ik de laatste reisinformatie?

Wij versturen ongeveer twee weken voor vertrek de laatste reisinformatie. Hierin staat de reis nog eens duidelijk beschreven inclusief de definitieve vertrektijden.
Daarnaast ontvang je een deelnemerslijst met de groepssamenstelling, de voornamen, geboortejaren en woonplaatsen van je reisgenoten.

Wil je liever niet dat jouw naam hierop vermeld wordt? Neem dan contact met ons op en je ontvangt de laatste reisinformatie per e-mail.

Ik ben vegetariër of heb een allergie. Houden jullie hier rekening mee?

Op veel van onze bestemmingen is het geen probleem om rekening te houden met diverse wensen, een speciaal dieet of allergieën.
Het is wel verstandig om dit direct bij je boeking aan te geven. Dit kan bij “overige bijzonderheden”.

Waar kan ik jullie Algemene Voorwaarden vinden?

Je kunt onze Algemene Voorwaarden hier inzien.

Wat houdt het ANVR-keurmerk in?

ANVR staat voor het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen en hanteert strenge normen voor het lidmaatschap. De vereniging bevordert de kwaliteit van de reizen en de informatie daarover. Dat geeft u zekerheid dat uw reissom volgens de voorwaarden wordt vergoed bij faillissement van een ANVR-onderneming.

Rederij Vooruit handelend onder de naam SingleSnow, onderdeel van de Rederij Vooruit groep, heeft het ANVR-keurmerk toegekend gekregen en is te vinden onder nummer 05571 en BTW-nummer NL 8006.53.798.B.01.

Wat houdt het SGR-keurmerk in?

Ons bedrijf is aangesloten bij de Stichting Garantiefondsen Reisgelden (afkorting SGR).
De SGR staat garant voor jouw vooruitbetaalde geld. In geval van een faillissement of financiële problemen van jouw reisorganisatie zorgen zij ervoor dat je je geld terug krijgt. Onder de garantie van de SGR vallen reisovereenkomsten, overeenkomsten van verblijf en overeenkomsten van vervoer (behalve luchtvervoer per lijndienst).

Rederij Vooruit handelend onder de naam SnowMania, is onderdeel van de Rederij Vooruit groep.

Wat houdt het Calamiteitenfonds in?

Het Calamiteitenfonds is een stichting die jou je reissom (gedeeltelijk) uitkeert, wanneer als gevolg van een calamiteit de reis niet of slechts deels uitgevoerd kan worden.
Tevens worden de noodzakelijke hieruit voortvloeiende meerkosten vergoed en ontvang je een compensatie wanneer je gedwongen bent eerder naar huis te gaan.

Rederij Vooruit handelend onder de naam SingleSnow, is onderdeel van de Rederij Vooruit groep.

De groep

Wat is de gemiddelde leeftijd bij jullie reizen?

Onze doelgroep bestaat uit singles en alleengaanden vanaf 30 jaar, waarvan de meeste gasten tussen de 30 en 50 jaar zijn. Ben je ouder? Geen probleem, je bent van harte welkom. Bij de indeling van de kamers en appartementen wordt namelijk rekening gehouden met je leeftijd.

Hoe is de man/vrouwverdeling bij jullie reizen?

Wij streven ernaar om de verhouding van mannen en vrouwen zoveel mogelijk gelijk te houden.

Wie boeken er bij SingleSnow?

Iedereen die bij ons boekt gaat alleen op vakantie, is 30 jaar of ouder en natuurlijk gek op wintersport. Verder zijn er geen eisen verbonden aan onze doelgroep en tref je dus altijd een vrolijke mix van singles en alleengaanden. De wintersporters variëren van beginners tot vergevorderde, van après-ski liefhebbers tot fanatieke spelletjes-spelers.

Kan ik van tevoren al contact leggen met mijn reisgenoten?

Jazeker! In het kader van voorpret is het mogelijk je een paar weken van tevoren aan te sluiten bij de Whatsapp-groep die we speciaal voor elke reis aanmaken.
Wil je ook in de groep? Laat ons dit dan gewoon even weten.

Komen de meeste mensen ook daadwerkelijk alleen?

Ruim 90% van onze gasten boekt de reis alleen. Een enkele keer komt het voor dat mensen samen boeken met bijvoorbeeld een broer, zus of vrienden.

Kan ik inzicht krijgen in het aantal boekingen en de groepssamenstelling?

Via de knop “Groepsinfo” bij een reis kun je de samenstelling van de groep bekijken.

Ga je mee naar de sneeuw?