Bekijk data & prijzen
 • Omschrijving
 • Gebied
 • Accommodatie
 • Programma

Omschrijving

Belle Plagne is al jaren een topbestemming in ons Franse wintersportaanbod. Deze heerlijke vakantiebestemming middenin de Franse Alpen heeft een ongekend aantal pistekilometers. Onze accommodatie ligt zelfs zo dichtbij de piste, dat je gewoon moet oppassen voor voorbijkomende wintersporters wanneer je de voordeur uitstapt!

Topbestemming Belle Plagne biedt je alles wat je nodig hebt voor een waanzinnige wintersportvakantie met reisgenoten van jouw leeftijd.
SSluit je dus aan bij deze wintersportreis peciaal voor sportieve 40+ singles!

Harry (53): “Ik vind het fijn dat ik bij jullie kan kiezen met wat voor groep je gaat skiën. Soms relaxed, soms actief.”

Skiën en snowboarden in het Paradiski-gebied // Belle Plagne ligt op 2050 meter hoogte en telt met het Paradiski-gebied ruim 425 kilometer aan geprepareerde pistes. Het gebied is zo groot, dat je steeds weer nieuwe pistes ontdekt. Daarnaast is Belle Plagne uiterst sneeuwzeker en geschikt voor zowel beginners en gevorderden.

Waarom deze bestemming?

 • Knus appartement
 • Enorm wintersportgebied
 • Zeer sneeuwzeker
 • Speciaal voor onze 40+ gasten
 • Gezellige groepen van circa 15-20 singles
 • Gelijke man/vrouw verhouding
 • Gegarandeerd een onvergetelijke vakantie
Lees meer

Gebied

La Plagne is een zeer groot wintersportgebied in de Franse Alpen, geopend in 1961. Het is ’s werelds meest bezochte skigebied! Bestaande uit tien verschillende dorpen, die samen een veelzijdig gebied vormen waar wintersporten voorop staat. Het skioord Belle Plagne ligt op 2050 meter hoogte en heeft maar liefst 132 pistes met in totaal een lengte van 225 kilometer. In dit gebied is er genoeg te vinden voor gemengde groepen, geschikt voor beginners en gevorderden. Ideaal dus voor een groepsreis! Waag je bijvoorbeeld eens aan een afdaling door de poedersneeuw of breng een bezoek aan de eeuwige sneeuw op de gletsjer van Bellecôte. Vanaf hier kun je, over een piste van maar liefst 15 kilometer lang, afdalen naar het gezellige dorp Montchavin.

Les Arcs en La Plagne staan sinds december 2003 bekend onder de naam Paradiski. Dankzij deze uitbreiding heb je 200 kilometer aan extra pistes, waardoor je in totaal maar liefst 264 pistes en 425 kilometer binnen handbereik hebt. Wil je skiën of snowboarden in het gebied van Les Arcs? Door de enorme gondellift Vanoise Express ben je er zo. Les Arcs is iets sportiever dan La Plagne, meer dan de helft van de pistes zijn namelijk rood of zwart. Door de gunstige ligging is de sneeuw van top kwaliteit. Het is er zeer sneeuw zeker omdat de meeste pistes liggen boven de 2000 meter. Het hoogste punt van dit gebied is meer dan 3000 meter hoog!

Na de samenvoeging van deze 2 gebieden staat het in de top 3 van ’s werelds grootste skigebieden!

 • Totaal aantal kilometers groene pistes = 23 km
 • Totaal aantal kilometers blauwe pistes = 220 km
 • Totaal aantal kilometers rode pistes = 129 km
 • Totaal aantal kilometers zwarte pistes = 53 km

Franse sfeer en gemoedelijkheid // Belle Plagne is een autovrij dorp, waar alle accommodaties direct aan de piste liggen. De vele cafés en Franse restaurants maken het dorp de ideale uitvalshoek om samen de dag af te sluiten. Ook mag een bezoek aan après-ski café “La Tete Inn” deze week niet ontbreken!

Accommodatie

Binnenkort meer informatie op de pagina!

Programma

Vrijdag // We ontmoeten elkaar aan het einde van de middag of begin van de avond bij één van de opstapplaatsen in Nederland. Onze touringcar rijdt, via diverse opstapplaatsen, in de nacht naar Frankrijk. Op deze manier komen we ’s ochtends uitgerust aan in het dik besneeuwde Belle Plagne.

Zaterdag // Na aankomst worden de liftpassen uitgedeeld en kun je samen met de reisbegeleiding je lessen en/of je huurmateriaal regelen. Wil je gelijk de piste op? Dan kun je ter plekke een liftpas aanschaffen voor 1 dag. Wil je vandaag liever eerst de omgeving verkennen, breng dan alvast een bezoek aan de plaatselijke après-ski met jouw reisgenoten!

Zondag tot en met vrijdag // Vandaag gaat de 7- daagse liftpas in en kun je 7 dagen lang genieten van de fantastische pistes. Deze week staat volledig in het teken van veel skiën en/of snowboarden en natuurlijk après-ski. Samen met een leuke groep 40+ singles maken we dagelijks mooie tochten, drinken we ’s avonds een drankje of relaxen we in het zwembad of jacuzzi.

Zaterdag // Vandaag kun je nog de hele dag de piste op, want de touringcar vertrekt pas na het diner. Voor het avondeten regelt de reisbegeleiding een gezellig restaurant in het dorp, waar we er nog eentje drinken op onze geweldige tijd in Belle Plagne.

Zondag // In de loop van de ochtend rijden we Nederland weer binnen.

Reisdata

Beschikbaar Nog enkele plaatsen Vol Vertrekgarantie

Datum

Prijs

Liftpas

Bijzonderheden

Vervoer

Status

24 jan 2020 - 2 feb 2020

dagen

-

Groepssamenstelling

Voor deze reis is momenteel nog geen groepsinfo beschikbaar.

7 feb 2020 - 16 feb 2020

dagen

-

Groepssamenstelling

Voor deze reis is momenteel nog geen groepsinfo beschikbaar.

13 mrt 2020 - 22 mrt 2020

dagen

-

Groepssamenstelling

Voor deze reis is momenteel nog geen groepsinfo beschikbaar.

Locatie

Jullie ervaringen

Ik heb gekozen voor Frankrijk om lekker te kunnen skiën. Ik vind het fijn dat ik bij jullie kan kiezen met wat voor groep je gaat skiën. Soms relaxed, soms actief.

Harry, 53 jaar

Belle Plagne

Alle ervaringen →

Het was weer een zeer geslaagde vakantie.

Anthony, 40 jaar

Belle Plagne

Alle ervaringen →

Erg leuke en gezellige week gehad. Rob en Arjan weten zich goed aan te passen aan de groep. Regelen de dingen die ze moeten doen. Als er iets is staan ze voor je klaar. Mooie mix in de groep (man/vrouw, leeftijd, single/samen).

Daniëlle, 46 jaar

Belle Plagne

Alle ervaringen →