Mijn eerste skireis met SingleSnow

Wat doe je als je vriend met zijn vrienden gaat skiën en je vriendinnen niet van skiën houden…
Je boekt een single/ alleengaanden reis bij SingleSnow! Super spannend natuurlijk, want het was voor mij de eerste keer: vakantie vieren met een groep onbekenden. Maar ik heb er geen moment spijt van gehad.

Bij de bus had ik meteen een klik met iemand van mijn leeftijd. Beetje gekletst, film gekeken en wat geslapen en in no time waren we in Oostenrijk. We verbleven in Gasthof Edelweisshaus lekker dichtbij de piste. Het Gasthof heeft een mooi zonneterras met een prachtig uitzicht! De kamers waren ieniemienie en de douche en de wc waren op de gang maar dat mocht de pret niet drukken. De kamerindeling werd gemaakt, de skipassen werden uitgedeeld en na een drankje trokken we de skischoenen aan. We konden diezelfde dag meteen de piste op. Dat was even spannend, want met wie ga je skiën? Maar dat gaat allemaal vanzelf. Er is altijd wel iemand van je eigen niveau waar je lekker mee op pad kan gaan. Het is een prachtig gebied voor beginners tot gevorderden. Een paar meter lopen vanaf het Gasthof en dan kan je zo naar de gondel skiën! Ideaal.

Eind van de dag gingen we meteen de après-ski bar Hannes’ Ski-Alm in, dit is een super leuke bar waar het dak er letterlijk en figuurlijk van af kan. Deze après-ski bar bevindt zich 20 meter van het Gasthof, wat ook niet onbelangrijk is. Daarna gingen we terug voor het avondeten. Dit was een goed verzorgd en lekker 3-gangen menu, elke avond kun je kiezen uit 2 hoofdgerechten. Er is voor ieder wat wils en voor mij zelfs gluten- en melk vrij! Daarnaast is er ook een lekker saladebuffet. Ik heb heerlijk gegeten.

Wie zin heeft om daarna nog door te gaan dan is de discotheek King’s een echte aanrader, deze zit ook op zo’n 100 meter van het Gasthof. Je kunt hier tot in de vroege uurtjes door gaan! Pff, de eerste dag zit erop, lekker naar bed. Wat heb ik goed geslapen na zo’n reis en dag!

De volgende ochtend zijn we gestart met een heerlijk ontbijt met een eitje, jus d’orange, koffie en lekkere verse broodjes. En hup de piste weer op! Ik heb 8 dagen geskied en geaprès-skied. Het skigebied is enorm uitgebreid en een dagtocht naar Zell am Ziller is echt een aanrader. Het gebied bestaat uit super mooie, brede rode pistes en de beroemde schnitzel bar mag je natuurlijk niet voorbij skiën. Er wordt iedere dag wat georganiseerd door de reisleiding, waar je vrijblijvend aan mee kunt doen. Van spelletjesavond / quiz avond, glühwein bij een kampvuur tot een skiwedstrijd / slalomwedstrijd met prijsuitreiking! De groep was enorm divers qua leeftijd, geslacht en skiniveau.

Iedere dag vormde zich vanzelf wel een groepje waar je mee kon gaan skiën. Met anderen ging je lekker dansen in de bar en met weer een ander speelde je een kaartspelletje. Ik had de skisafari week geboekt, hier kon je ervoor kiezen om 3 dagen met de bus mee te gaan naar een ander skigebied: Mayrhofen, Hoch Fugen en Hintertux Gletsjer. Ik heb daar niet voor gekozen omdat ik ons eigen gebied mooi en groot genoeg vond.

De laatste avond zijn we met zijn allen uit eten geweest bij de pizzeria en daarna de bus in terug naar Nederland. Ik heb ook een aantal super vriendinnen aan deze vakantie overgehouden! Wat een topweek!

Marit

Ga je mee naar de sneeuw?