Fantastische single wintersport in Königsleiten

Ik ging elk jaar op wintersport, maar ben onlangs gescheiden. Wat nu? Alleen gaan? Dat leek me niet leuk. Op een Oud & Nieuwfeest voor singles hoorde ik over de reizen naar Königsleiten. Ik was gelijk enthousiast en heb een super vakantie gehad!

In een mum van tijd leerden ik de groep kennen. Omdat je met elkaar eet en ’s avonds gezellig bij elkaar zit, heb je snel contact en er zitten altijd mensen bij waar je een klik mee hebt.

Gasthof Edelweisshaus is een gezellig Gasthof met zonneterras.  Als we terug kwamen van het skiën, gingen we daar meestal met elkaar iets drinken. Dat was vaak zó gezellig, dat we vervolgens in onze skikleding aan tafel zaten te eten. In de buurt is ook après-ski bar de Hannes Ski-Alm, supergezellig! Na het eten, werden er nog vaak spelletjes gedaan, vaak zaten we wel tot 22:30/23:00 uur gezellig beneden.

Onze groep was heel gevarieerd, met leeftijden tussen de 17 jaar tot circa 70 jaar, mannen als vrouwen en allerlei beroepen; stratenmakers, vrachtwagenchauffeurs, administratief medewerkers, secretaresses, advocaten, rechters enzovoorts.

Gasthof Edelweisshaus ligt mooi. De Dorfbahn-gondel is 2 minuutjes van het Gasthof af, je doet de ski’s onder, skiet naar beneden en je bent er.  Dat is erg prettig, want dan hoef je niet te slepen met je ski’s. De routes zijn mooi en gevarieerd.  De Zillertal Arena is een prachtig wintersportgebied, heel uitgestrekt. Het ligt mooi hoog, dus sneeuwzeker.

Ik sliep op een gedeelde 4-persoonskamer. Mijn kamergenoten kende ik niet, maar we konden het prima met elkaar vinden. Wij hadden een eigen badkamer met douche/wc/toilettafel, dat vond ik erg prettig.

We hebben ook een dag een skileraar meegehad, hij heeft ons mooie pistes laten zien en nog enkele dingen bijgeleerd. Het team is erg enthousiast. Ze zijn vriendelijk en behulpzaam.

Ik was nog nooit met een club voor alleengaanden /alleenstaanden op wintersport geweest, maar ik moet eerlijk zeggen; het was wel  1 van mijn mooiste wintersportvakanties! Echt een aanrader, en ik ga in januari 2017 weer!

Jeanet

Ga je mee naar de sneeuw?