Gewoon weer terug naar Edelweisshaus

November 2016. Ik kom thuis na een lange werkdag en plof moe op de bank. Mijn oog valt op het Dynamic magazine. Ik blader deze reisgids door. Reizen…. Het maakt gelukkig, verrijkt je leven, ontroert, verwondert, zorgt voor verhalen… en wat al niet meer! Al die foto’s met vrolijke mensen in de sneeuw en met zon. Ken ik soms mensen op de foto? O ja: Jasper en de kok. En dat balkon met die verse sneeuw. Dat ziet er heerlijk uit. Dat zijn mooie foto’s. Maar ik weet dat het ook het ook kan waaien, sneeuwen en stormen. Gelukkig vergeet je dat snel weer. En is het in je herinnering, net als op de foto’s, altijd mooi weer en ligt er altijd verse sneeuw. En liggen er kussens op de bankjes op het balkon van Edelweisshaus zodat je daar lekker in de zon kan lunchen.

Wordt het niet eens tijd om te boeken? Want dat we weer gaan dat staat vast. Wat is er heerlijker dan een weekje in de sneeuw? Lekker actief bezig zijn. Maar soms ook lui op een ligstoel met een wijntje in de zon. Geen werk- of andere stress. De enige stress is hoe je weer veilig de piste af komt.

Moet ik het voortouw nemen en mijn skimaatjes mailen of is er nog tijd genoeg om te boeken? Ik google wat opties bij elkaar en mail deze door. En vraag: Wat willen jullie dit jaar? Is het is misschien leuk om eens naar een ander skigebied te gaan? Of met een andere organisatie mee? Misschien is Kirchberg wel wat? Of Flachau? En hebben jullie die reis naar Zweden gezien?

Al snel komen de reacties… Waarom niet weer gewoon naar het Edelweisshaus? Het is daar toch heerlijk? Aan de piste, ongedwongen sfeer, grote groep dus voor iedereen wel skimaatjes op niveau, heerlijk salade buffet, lunchen bij de kippenbar en aan het eind van de dag gezellig afspreken voor een drankje op de Panorama Alm. En daarna, achter de piste bully aan, op een geprepareerde piste weer terug naar ‘’ons’’ Edelweisshaus. Wat willen we nog meer??? Tja, de kamers zijn wat klein, de douche is op de gang, maar toch… Het is eigenlijk alles wat we willen.

Ik denk nog even terug aan alle vakanties daar: Als alleenstaande ouder met mijn dochter in de gezinsweek, de weken met mijn (ski)vriendin, de week dat ik op de eerste dag, de eerste afdaling mijn kruisband scheurde, de week dat ik mijn (huidige) vriendje leerde kennen (het is tenslotte een SingleSnow?) en vorig jaar de week met de geweldige ski coaching. Met uitzondering van de week met het ongeval waren alle weken leuk, bijzonder, mooi en had ik een topvakantie. Kortom het besluit is genomen: we gaan gewoon weer terug naar Edelweisshaus. Eerst nog even een stukje schrijven want dat scheelt weer 25 euro op de reissom. Kunnen we weer een extra glühwein bestellen!

Cora

Ga je mee naar de sneeuw?