Wintersport met SingleSnow: geweldig!

In februari 2013 ging ik voor het eerst mee met een groepsreis voor met name singles, omdat ik de wintersport miste. Ik heb een hele leuke tijd gehad! De reizen van SingleSnow zijn heel relaxt, er hoeft niks en je kan doen wat je zelf leuk vindt. De groep was groot en gemixt qua leeftijden. Ik was toen 27 jaar. Er waren een aantal leeftijdsgenoten, maar ook met de anderen klikte het goed. Je bent allemaal daar om lekker te skiën, buiten te zijn, leuke activiteiten samen te doen enzovoort. Er zijn ook altijd mensen van jouw skiniveau en per dag kun je met elkaar bedenken wie samen gaan skiën. Ik deed toen ook de lessen, wat me veel geleerd heeft in de techniek en mijn zelfvertrouwen. Er zijn ook altijd genoeg mensen die even op je willen wachten of die konden helpen als je gevallen was. Een veilige sfeer dus. Ook in de avond in je relaxkleding een boek lezen is gewoon prima.

Er worden leuke activiteiten georganiseerd in de avonden, zoals een spelletjesavond, fakkeltocht en overdag een slalom. Het gasthof is heel fijn omdat je een grote ruimte hebt waar iedereen kan zitten, zowel binnen als buiten. Er worden dan ook veel spelletjes gedaan of een drankje. Ook ging ik met een aantal mensen graag naar de après-ski, die om de hoek ligt. Veel sfeer, veel leuke muziek (mix van de echte après-ski nummers en andere leuke liedjes) en erg gezellig. Het eten daarna was prima! Keuze en een 3-gangenmenu, die je wel kon gebruiken na de hele dag op de ski’s. Het ontbijt was ook lekker en genoeg. Lunchen deden we dan op de piste, wat ook erg lekker was. In het gasthof slaap je met 1 iemand op de kamer, wat altijd prima gaat. De douche en wc liggen op de gang. Verder zat er een balkon bij en genoeg ruimte voor je spullen.

In 2015 ben ik nogmaals met dezelfde organisatie naar dezelfde plek gegaan. Het is goed bevallen qua groep, qua locatie (aan de piste) en wat betreft het skigebied. Erg leuk! Ook deze keer heb ik een leuke vakantie gehad waarbij ik vooral met een aantal mensen omging. Éen persoon van deze groep is nu nog een goede vriend van mij. Andere contacten verwateren, maar dat maakt niet uit. Je hebt een leuke, ontspannen week waarin je lekker kan skiën en echt even weg bent! De groepsleiding is ook gezellig en toegankelijk voor vragen en tips. Ze zorgen voor een goede sfeer. Er waren vooral singles maar als je partner niet mee kan of wil, dan ben je net zo welkom. Dit geeft een relaxte sfeer zonder het echte daten.

Dit jaar wil ik gaan boeken voor Flachau, omdat ik eens wat anders wilde. Maar de organisatie blijft hetzelfde, want die is favoriet! Ik ben benieuwd.

Dimfy (31)

Ga je mee naar de sneeuw?