Er zijn momenteel geen reizen naar Zeilreis oud en nieuw beschikbaar.

  • Omschrijving
  • Programma
  • Accommodatie

Omschrijving

Op een spectaculaire manier aan 2021 beginnen? Bij SingleSnow sta je eind december met een glas champagne aan dek van een historisch zeilschip naar het vuurwerk te kijken! En met nog 15 tot 20 andere vakantiegangers aan boord heb je binnen de kortste keren een gezellig praatje of leuk contact!

Waarom deze singlevakantie?

  • Unieke accommodatie
  • Verblijf op een historisch zeilschip
  • Deze reis is volledig verzorgd, exclusief drankjes
  • Inclusief ontbijt (2 x), lunch (2 x), diner (2 x) en brunch (1 x)
  • Samen met een groep gelijkgestemden
  • Nederlandse reisbegeleiding

Melanie (36): “Weer eens wat anders, nieuwjaar vieren op een schip! Leuk dat je ook aan boord overnacht, mooi verhaal voor thuis.”

Zeilen op Werelderfgoed Waddenzee
Zeilen betekent met z’n allen de schouders eronder en samen door de golven manoeuvreren. Je leert elkaar op een heel andere manier kennen, want kracht, doorzettingsvermogen en creativiteit kleuren jouw karakter.
Wanneer je gaat zeilen over de Waddenzee, dan mag een bezoek aan een van de Waddeneilanden niet ontbreken. Tijdens deze mini-vakantie tikken we het populaire Vlieland aan en heb je voldoende tijd om op je gemakje het eiland te ontdekken.
Gedurende de vakantie dient het schip als zeilend hotel, zo heb jij je overtocht en accommodatie in een klap geregeld!

Zeilen met een historische klipper
Onder de noemer “bruine vloot” wordt er hedendaags nog veel met traditionele schepen gevaren. De bruine vloot is de aanduiding voor de chartervaart met authentieke schepen, die voorheen door het leven gingen als vrachtschip. Tegenwoordig hebben veel eigenaren hun schip ingrijpend verbouwd en het interieur voorzien van woonruimte, kamers en een keuken.

Lees meer

Programma

Dinsdag 29 december 2020
Rond 20:00 uur staat schipper Remco jullie vanaf het dek van de Suydersee al toe te zwaaien. Na een welkomstwoord en het toewijzen van de kajuiten, maak je onder het genot van een versnapering kennis met je zeilgenoten. Een gezellige avond volgt!

Woensdag 30 december 2020
Na het ontbijt wacht jullie een stoomcursus zeilen en zetten we koers naar het schitterende Waddeneiland Vlieland. Natuurlijk zet de crew jullie met plezier aan het werk, dus stroop je mouwen maar vast op voor een actieve tocht over de woelige Waddenzee!
Rond 15:00 uur leggen we aan en is er nog voldoende tijd voor een gezamenlijke strandwandeling, een kijkje in Oost-Vlieland of een kop warme chocolademelk in een van de vele sfeervolle strandpaviljoens die het eiland rijk is.

Donderdag 31 december 2020
Vandaag lichten we het anker voor een korte zeiltrip naar het buureiland Terschelling. Onderweg genieten we van een betoverende tocht door het Waddenlandschap, terwijl de laaghangende winterzon de mooiste luchten met zich meebrengt. We maken ons op voor een waanzinnig nieuwjaarsfeest, waarbij onze bevlogen scheepskok naast een zalig menu, ook een avondvullend programma uit zijn koksbuis schudt. Ruim op tijd voor het vuurwerk dat vanaf de schepen de lucht in wordt geschoten, begeven we ons met een glas champagne bovendeks en toasten we op het nieuwe jaar. Wie wil stort zich in het nachtleven, maar ook aan boord blijft het natuurlijk nog heel lang gezellig!

Vrijdag 1 januari 2021
Na een royale brunch op Nieuwjaarsdag haalt de schipper nogmaals alles uit de kast voor een enerverende zeildag.
Rond 16:00 uur meren we weer aan in Harlingen en kijken we terug op en fantastische zeilvakantie.

Accommodatie

Klipper Suydersee
De zeer indrukwekkende klipper Suydersee rolde van de steigers in het jaar 1906. Zoals vele schepen uit de zogeheten bruine vloot, is ze destijds gebouwd om goederen te vervoeren. In 2000 onderging ze een grote verbouwing om een tweede leven als luxe charterschip over de Waddenzee en het IJsselmeer te beginnen.

Aan dek
Vanuit de royale zitkuip heb je tijdens de zeiltocht het beste uitzicht. Bovendien is er veel dekruimte om lekker de benen te kunnen strekken of gezellig met zijn allen te zitten. Met z’n allen chillen aan dek, terwijl de wind door je haren woelt!

Benedendeks
In het luxueus ingerichte dagverblijf kan je gebruik maken van een stereo-installatie, een flatscreen televisie met dvd-speler en een uitgebreide boordbibliotheek. Op gure dagen kan de centrale verwarming worden aangezet voor een aangename temperatuur in het vertrek. Leuke tip; neerstrijken in een van de vele knusse zithoeken en met z’n allen bordspelletjes spelen!

Slaapvertrek
De scheepshutten bevinden zich benedendeks en zijn allemaal uitgerust met comfortabele stapelbedden. Daarnaast beschikken de hutten over centrale verwarming, een eigen wastafel met koud en warm stromend water. Gedurende deze groepsreis deel je een kajuit met een van je reisgenoten, we proberen dit zoveel mogelijk in te delen op leeftijd en geslacht.

Sanitaire voorzieningen
De Suydersee is uitgerust met 3 toiletten en 3 douches.

Locatie

Jullie ervaringen