Er zijn momenteel geen reizen naar Rocky Mountains beschikbaar.

 • Omschrijving
 • Programma
 • Gebied
 • Accommodatie
 • Vlucht & Niveau

Omschrijving

Ben jij op zoek naar een exclusieve rondreis langs maar liefst 4 verschillende wintersportgebieden? En heb je goede (minimaal rode) piste-ervaring opgedaan in de Europese bergen? Dan is onze reis naar de Rocky Mountains in Canada écht iets voor jou. Met onze Nederlandse gids bezoeken we in een week tijd vier verschillende wintersportgebieden. Dit wordt gegarandeerd een onvergetelijke week!

Let op: deze roadtrip staat in de planning voor 2022 en gaat door bij voldoende animo. Pas daarna stellen wij de reis samen, laat ons dus weten of mee wilt!

Greet (36): “Perfecte organisatie en reisleiding. We hebben altijd inspraak gehad in de planning en het verloop van de reis. Revelstoke was fantastisch!”

Roadtrip op maat
We reizen deze week met onze eigen minivan en een select gezelschap door de Canadese bergen. Met maximaal 4 sportieve singles maken we een onvergetelijke roadtrip die je gedeeltelijk zelf samenstelt. We verblijven deze week in verschillende Canadese lodges op basis van logies en ontbijt. De accommodaties liggen middenin de wintersportgebieden zodat we optimaal kunnen genieten van de uitdagende hellingen. ’s Avonds gaan we met de groep gezellig uit eten.

Onvergetelijke ervaringen
Met onze minivan trekken we deze week door de Rocky Mountains op zoek naar fantastische wintersportervaringen. Het grote verschil tussen de Europese wintersportgebieden en Canada zijn de pistes. Waar je in Europa voornamelijk over pistes je weg naar beneden zoekt, is het in Canada gebruikelijk dat je het gehele gebied benut. Er zijn geen omheinde, geprepareerde pistes, maar je gaat over de hellingen, tussen de bomen door naar beneden. Het gebied is uiteraard wel gecontroleerd en is daardoor niet als off-piste te bestempelen. We bezoeken deze week de gebieden van Sunshine Village, Lake Louise, Kicking Horse en Revelstoke. Onze reisbegeleider reist vanuit Nederland met jullie mee en kan niet wachten om jullie de gaafste plekken in de Rockies te laten zien.

Waarom deze bestemming?

 • Exclusieve roadtrip door Canada
 • Bezoek aan maar liefst 4 verschillende gebieden; Sunshine Village, Lake Louise, Kicking Horse en Revelstoke
 • Comfortabele lodges
 • Sneeuw gegarandeerd
 • Nederlandse reisbegeleiding en gids
 • Maximaal 4 deelnemers
Lees meer

Programma

Vrijdag
Vandaag vliegen we rechtstreeks met KLM naar Calgary International Airport in Canada. Vanwege het gunstige tijdsverschil landen we hier nog diezelfde middag. Zodra we de koffers hebben gepakt, stappen we over in onze minivan. Deze brengt ons de komende week naar de verschillende gebieden en biedt voldoende ruimte voor onze groep en alle bagage.

Vanuit Calgary rijden we via de TransCanada Highway direct richting het westen. De witte toppen van de Rocky Mountains zijn dan al snel zichtbaar! Het is het ongeveer 150 kilometer rijden naar Banff, onze eerste wintersportbestemming. Hier verblijven we de eerste twee nachten in een comfortabele 3-sterren lodge. Bij aankomst eten we samen een hapje en kruipen we vroeg in bed, zodat we morgen fris de sneeuw in kunnen.

De komende zes dagen zullen we onze afdalingen maken in vier verschillende en zeer diverse wintersportgebieden. Onze Nederlandse reisbegeleider en gids laat jullie graag de mooiste afdalingen zien. Met een beetje geluk zijn dit zelfs afdalingen door de bekende Canadese champagne powder, poedersneeuw ontstaan door de droge lucht in het binnenland.

Zaterdag
We ontdekken het wintersportgebied van Banff, genaamd Sunshine Village. Dit gebied behoort samen met Lake Louise en Mount Norquay tot de SkiBig3. Het jaarlijkse gemiddelde van de sneeuwval ligt hier op ruim 9 (!) meter poedersneeuw. Het dalstation ligt op ruim 1600 meter hoog en je kunt tot 2700 meter hoogte komen.

Zondag
Vandaag rijden we richting het gebied van Lake Louise. Dit gebied is het afgelopen jaar uitgekozen tot het beste wintersportgebied van Canada. Ook hier skiën/boarden we vanaf minimaal 1600 meter hoogte tot ruim 2600 meter.
Sunshine Village en Lake Louise liggen in de provincie Alberta. Zaterdagmiddag, na het skiën/boarden, rijden we verder en passeren we de grens met British Columbia. Tevens zijn we nu een tijdzone verder. Onze volgende twee bestemmingen, Golden en Revelstoke liggen namelijk in dit deel van de Rocky Mountains. Hoe dieper we in de Rockies terechtkomen, hoe meer “wit goud” we onder de latten krijgen.

Maandag en dinsdag
We gaan het gebied Kicking Horse in Golden ontdekken. Denk bij Kicking Horse aan steile afdalingen in de vorm van black diamonds en veelal double black diamonds. Veel poedersneeuw en een adembenemend uitzicht op op Navvy en Beaverhead Peak. Het gebied ligt op ongeveer tussen de 1100 en 2400 meter hoogte. Uiteraard verblijven we na een dag vol actie in Golden ook in een 3-sterren lodge.

Woensdag en donderdag
Woensdag rijden we naar de volgende bestemming. Revelstoke ontvangt jaarlijks de meeste sneeuw van de vier gebieden die we aandoen. Tot wel 14(!) meter verse poeder. Dit gebied is berucht om de tree runs, ofwel de bos afdalingen. Daarnaast kun je hier de meeste verticale meters afleggen in één afdaling, ruim 1700 meter. Hier gaan we op woensdag en donderdag afdalen.

Vrijdag
Vandaag is onze laatste reisdag en rijden we terug naar Calgary. Aan het einde van de middag stappen we in het vliegtuig richting Nederland en kijken we terug op een onvergetelijk wintersportavontuur!

Zaterdag
In verband met het tijdsverschil landen we zaterdagochtend in Nederland.

Wijzigingen
Deze rondreis is met zorg samengesteld. Ondanks dat kan het zo zijn dat er eventuele wijzigingen plaatsvinden, bijvoorbeeld door de weersomstandigheden. Uiteraard zorgen wij, in overleg met jou, voor een gelijkwaardig alternatief. Wil je tijdens de reis langer op een plek blijven of reis je liever door naar de volgende bestemming? Aarzel dan niet en meld het aan de gids. In overleg met de groep is veel mogelijk. Het is en blijft jouw roadtrip.

Gebied

Tijdens onze rondreis door Canada bezoeken we maar liefst vier verschillende wintersportgebieden, waar je optimaal kunt genieten van de Canadese champagne powder.
Lees hieronder meer over de gebieden en bijhorende statistieken.

Sunshine Village
Het wintersportgebied van Sunshine Village bestaat uit 107 pistes verdeeld over 3358 hectare. Het gebied ligt op 1660 – 2730 meter hoogte. Er zijn pistes voor beginners (20%), gevorderden (55%) en vergevorderden (25%).

Lake Louise
Het wintersportgebied van Lake Louise bestaat uit 145 pistes verdeeld over 4200 hectare. Het gebied ligt op 1646 – 2637 meter hoogte. Er zijn pistes voor beginners (25%), gevorderden (45%) en vergevorderden (30%).

Kicking Horse
Het wintersportgebied van Kicking Horse bestaat uit 120 pistes verdeeld over 2800 hectare. Het gebied ligt op 1190 – 2450 meter hoogte. Er zijn pistes voor beginners (20%), gevorderden (20%), vergevorderden (45%) en experts (15%).

Revelstoke
Het wintersportgebied van Revelstoke bestaat uit 65 pistes verdeeld over 1263 hectare. Het gebied ligt op 512 – 2225 meter hoogte. Er zijn pistes voor beginners (7%), gevorderden (45,5%) en vergevorderden (47,5%).

Accommodatie

Lodges
We verblijven deze week in 4 verschillende accommodaties zoals hotels of authentieke Canadese lodges. Je verblijft op een 2- of meerpersoonskamer en het ontbijt is altijd inclusief. ’s Avonds kunnen we zelf koken of gaan we gezellig uit eten met de groep.

Faciliteiten
Veel accommodaties in deze wintersportgebieden zijn uitgerust met een relax- of wellnessruimte. Hier kun je heerlijk ontspannen na een lange dag in de sneeuw.

Het programma kan gedurende de roadtrip aangepast worden aan jullie wensen en behoeften. Zo kunnen we deze week alle kanten op om van de beste sneeuwcondities te genieten.

Vlucht & Niveau

Voor wie
Voor het skiën en snowboarden in Canada is ski- of snowboard ervaring uiteraard belangrijk. Een goede basistechniek is essentieel; hieronder verstaan we gecontroleerd een rode piste-helling kunnen afdalen, met zowel lange als korte bochten.
Wij hanteren voor deze exclusieve reis een voorkeursvlucht waarop de roadtrip is gebaseerd, de vlucht is bij deze reis niet inbegrepen. Uiteraard ben je vrij om eventueel een andere vlucht te kiezen, let er in dit geval wel op dat je op tijd aanwezig bent in Calgary.

Vluchtinformatie
De voorkeursvlucht die wij hanteren is een vlucht met KLM vanaf Schiphol naar Calgary in Canada. De vlucht vertrekt rond de middag vanuit Amsterdam en dankzij het gunstige tijdsverschil landen we dezelfde dag nog in Canada. De terugreis start op vrijdagmiddag, om op zaterdagochtend weer op Schiphol te landen.

Bagage
Bij intercontinentale vluchten is je ruimbagage vaak al inbegrepen bij de ticketprijs. Wanneer je je eigen wintersportuitrusting wilt meenemen (aanbevolen), dan moet je nog wel extra bagage bijboeken, ook wel “bijzondere bagage” genoemd. Hiervoor betaal je een extra toeslag per enkele reis.
Let op: online bijboeken is goedkoper dan last minute op het vliegveld.

Electronic Travel Authorization (eTA)
Van passagiers die naar of via Canada reizen, wordt verwacht dat zij in het bezit zijn van een Electronic Travel Authorization (eTA). Net als andere luchtvaartmaatschappijen, is KLM op grond van Canadese wetgeving verplicht reserveringsgegevens van passagiers (PNR) aan de Canada Border Service Agency (CBSA) door te geven. Meer informatie over de eTA vind je hier.

Locatie

Jullie ervaringen

De reis vond ik fantastisch! Ik heb niet direct tips voor verbeteringen, maar de reis mag wat langer in verband met de reistijd. Bedankt dat ik deze reis mee mocht maken met jullie.

Mareille, 45 jaar

Rocky Mountains

Alle ervaringen →

Perfecte organisatie en reisleiding. Niels is een top gast en heeft de trip ter plaatse goed georganiseerd zonder een te strikte planning te volgen. We hebben altijd inspraak gehad in de planning en het verloop van de reis. De skigebieden waren fantastisch, een goede opbouw naar het hoogtepunt in Revelstoke.

Greet, 36 jaar

Rocky Mountains

Alle ervaringen →

Ik heb een uitstekende wintersportvakantie gehad, mijn verwachtingen zijn meer dan uitgekomen!

Nick, 49 jaar

Rocky Mountains

Alle ervaringen →